Console upgrades

Is je console traag aan het worden?

Het plaatsen van een SSD kan je console aanzienlijk sneller maken, zowel bij het opstarten als tijdens het gamen. Natuurlijk is het van belang dat de rest van je console in goede conditie is want stof in je console of uitgedroogde koelpasta’s kunnen de boel ook flink vertragen en voor een instabiel systeem zorgen. Wij zullen je doorgaans daarom ook adviseren om eerst een onderhoudsbeurt uit te laten voeren waarbij we de console op alle kritieke punten checken.

Voordelen SSD ipv HDD

Sneller

Het grootste voordeel is dat een SSD een flink stuk sneller is dan een harde schijf.
Een standaard harde schijf in een console kan 100 tot 160MB/s lezen en schrijven via de  SATA 600 standaard. Een SSD aangesloten via dezelfde SATA 600 kabel haalt 500MB/s tot 550MB/s. Een SSD werkt dus 5x zo snel!

Geluidsloos

Doordat er geen draaiende magnetische schijf en andere bewegende onderdelen is een SSD zitten. Is een SSD geluidsloos. Je hoort er echt helemaal niks van. Er zit namelijk ook geen ventilator op een SSD.

Koeler

Omdat er geen wrijving is tussen draaiende onderdelen produceert een SSD minder warmte. Ook dit is weer een voordeel voor andere onderdelen in de computer. Lagere temperaturen verhogen de levensduur van de computer.

SSD VS HDD

Ervaar het verschil tussen een SSD en HDD

Upgrade je device met een snelle SSD

500GB SSD

€ 350,-
€ 300,-
Gemiddeld 20 standaard games of 5 grote games

1TB SSD

€ 350,-
€ 300,-
Gemiddeld 40 standaard games of 10 grote games

2 TB SSD

€ 350,-
€ 300,-
Gemiddeld 80 standaard games of 20 grote games